1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hur många poliser får Ronneby?

Hur många poliser kommer att stationeras i Ronneby, av de 17 poliser som tilldelats området?
Polisområde Blekinge nordöstra Skåne skulle tilldelas 17 polismän, som nyss lämnat Polisskolan med godkända betyg.
Foto: Christine Olsson/TT

För någon vecka sedan meddelade regionpolischefen Carina Persson att Polisområde Blekinge nordöstra Skåne skulle tilldelas 17 polismän, som nyss lämnat Polisskolan med godkända betyg. Glädjande för alla som har band till detta polisområde. Det ankommer på polisområdeschefen att fördela dessa polismän där de bäst behövs.

I samband med införandet av Polisreformen, vilken för många, såväl poliser som allmänhet, blev en besvikelse många hänseenden. Särskilt för dem som förväntade sig att de skulle få poliser närmare sig, vilket var ett löfte till samhällsmedborgarna. Som alla nu vet, blev det inte så. I Ronneby stängdes polisstationen ner helt. Efter flera års kamp lyckades kommunen med att få polisstationen öppen en dag i veckan. Dock inte under sommartid? Såvitt är känt finns heller ingen stationerad polis i yttre tjänst i Ronneby. I dag delar Karlskrona och Ronneby på två kommunpoliser, som självklart i sin roll knappast hinner med att göra trafikkontroller, patrullera i områden, göra spaningsuppdrag samt det viktigaste synlighet, sådant som förväntas av en närpolis i kommunen. Deras inriktning är en helt annan.

Den enkla frågan ställs nu till polisområdeschefen i Kristianstad: hur många poliser kommer att stationeras i Ronneby, av de 17 poliser som tilldelats området?

Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Observera ”stationeras” ska läsas understruket och ska tolkas som ordets innebörd är. Jag och flera med mig inser att du inte kan placera alla här, men tidigare löften och att stationera polis i Ronneby bör infrias snart.

En kort repetition av vad som passerat; i december 2015 lovades kommunledningen av dåvarande regionpolischefen att polisstationen i Ronneby skulle öppnas i början av 2016 samt skulle närpoliser placeras där. Löftet har inte återkallats och halvkvävda löften från olika berörda har framhållit att bara det blir flera poliser i lokalpolisområdet kommer stationering att ske. Nu hoppas vi alla i Ronneby kommun att det görs slag i saken.

Polisområdeschefen för Blekinge nordöstra Skåne om svar anhålles.

Ta gärna kontakt med kommunalrådet!

Stellan Lundin

F d polismästare i Ronneby

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Bostäder

Kritik mot att 400 nya bostäder bara blev 170

”Ett politiskt misslyckande”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen