Debatt

Hur är detta överhuvudtaget möjligt i Sverige 2019?

Debatt Artikeln publicerades
Enligt regeringen och Stefan Löfven (S) går det inte att utvisa dessa uppviglare för att, hör och häpna – de kan bli förföljda i sina hemländer.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Enligt regeringen och Stefan Löfven (S) går det inte att utvisa dessa uppviglare för att, hör och häpna – de kan bli förföljda i sina hemländer.

Det man nu hör om hur Sveriges regering hanterar terrorhoten mot Sverige gör mig mållös och riktigt riktigt förbannad.

Imamer som enligt vår säkerhetstjänst är ett hot mot Sverige och svenska folket släpps fria i någon slags demokratisk kvasitolkning och får röra sig fritt igen på Sveriges gator och torg. Det finns en president i stort land i väster som förnekar sina egna myndigheter (han gjorde det till och med i en presskonferens tillsammans med Rysslands diktator).

Det som nu händer i vårt land är jämförbart genom att regeringen inte tar SÄPO:s slutsatser på allvar och verkligen utvisar dessa personer till sina hemländer. Först söker imamerna skydd i vårt generösa land och sedan utnyttjar de denna gästfrihet genom att under radarn radikalisera människor och underblåsa terrorism. När detta sen upptäcks blir imamerna behandlade med silkesvantar och respekt från en handlingsförlamad regering. Vår regering visar ibland handlingskraft fast då på den lättare nivån - skatt på plastpåsar.

Enligt regeringen går det inte att utvisa dessa uppviglare för att, hör och häpna – de kan bli förföljda i sina hemländer – vad man sen hittar på i vårt land verkar inte vara något bekymmer. Man tar sig för pannan.

En prövning av regeringens agerande i en författningsdomstol skulle känts mycket angeläget och motiverat med tanke på att statsministern och regeringen i nuläget inte skyddar befolkningen mot terrorism, gängkriminalitet, brister i välfärden, rättsväsendet och brister i hur de hanterar skattemedel. Dags att Sverige bygger ett rättsväsende (skapar en författningsdomstol) som inkluderar den politiska nivån och som vid behov även kan lagsöka politiker. Nuvarande KU räcker inte till av olika skäl för att avkräva ansvar.

Är någon förvånad över att de partier som sitter bakåtlutande i sofforna på Rosenbad tappar mot missnöjespartier som typ SD?

”Ur led är tiden”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.