Debatt

Hundskit i staun är inte naturligt

Debatt Artikeln publicerades

Det är alltför ofta man ser hundskit ligga utspridd inne i Karlskrona. Att detta beror till största del på släpphänthet, och det underliggande resonemanget att lite hundskit är naturligt.

Detta må vara fallet i en skog, där marken har möjlighet att bryta ner avföringen. Sker detta i en stad? För det mesta inte, om blajan ligger på asfalterad mark. Då bryts den inte ner i första taget, utan drar endast till sig bakterier och virus som eventuellt sprider sig till oss, eller hundarna.

Och om toalettbesöket nu sker på grönområden är dessa platser sannolikt rekreationsområden, eller rent utav lekplatser för barn. Är det sunt att låta hundskit ligga i högar på sådana ställen? Nej, det är det sannerligen inte.

Du kan till och med bli bötfälld för att inte plocka upp efter din fyrbente vän i tätbebyggda områden för att det bryter mot miljöbalken. Det, om något, borde säga hundägare att det inte är naturligt att låta hundskiten vara inne i städer. Så ta ditt ansvar som hundägare nästa gång och plocka upp efter dig. Visst är det mänskligt att glömma saker och ting, men det är en helt annan att strunta i sin skyldighet.

En arg hundägare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.