unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

En utmärkt plats för nytt seniorboende

Vänsterpartiet i Olofström stödjer beslutet att gå vidare med att bygga det nya särskilda boendet på platsen där Holjeskolans gamla lokaler nu ligger.
Platsen där Holjeskolan nu står är en bra plats för nytt seniorboende, anser Vänsterpartiet i Olofström.
Platsen där Holjeskolan nu står är en bra plats för nytt seniorboende, anser Vänsterpartiet i Olofström.
Foto: Lena Ehring
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi anser att det är den bästa tänkbara plats för denna verksamhet. En plats på gångavstånd till centrum och med tillgänglighetsanpassad väg längs Holjeåns vackra omgivning, med möjligheter till naturupplevelser för både kroppsligt och själsligt välbefinnande.

Eftersom detta inte är ett seniorboende tilltänkt för de friskare och mer aktiva seniorerna i kommunen så finner vi att förutsättningarna är optimala för denna verksamhet här.

Seniorer på ett särskilt boende har ett helt annat vårdbehov och kräver anpassade insatser och resurser där personalen har en betydande funktion i det dagliga livet. Platsen behöver också ge möjlighet för anhöriga att besöka och skapa en trivsam mötesplats mellan nära och kära, något som är viktigt för denna typ av boende. Detta gynnas av de befintliga parkeringsplatserna och av närheten till busshållplatser.

Vi känner oss nöjda och förväntansfulla inför att nybyggnationen äntligen har möjlighet att bli av och vi ser det som ett positivt lyft för kommunen och dess invånare.

Heja Olofström för att det satsas på våra seniorer!

Annika Lande

Helena Oinas Wihlborg

Vänsterpartiet Olofström