1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det är ju ditt gamla MP som styr!

Anders Englesson, det var inte litet du tog i, i din insändare (BLT den 25 maj). Du slog fast att det är högerpolitik, som bär hela ansvaret för att så många har dött här i landet, under den pågående coronaepidemin, som nu sveper över världens alla länder.
Du skall få ett tips, Anders Englesson. Ditt eget parti är med och styr det här landet sedan många år tillbaka, skriver insändarskribenten i en replik.
Foto: LENA EHRING

Är det verkligen läge att försöka plocka politiska poäng, när hela vårt land har drabbats av den värsta kris, som vi någonsin har upplevt i modern tid.

Har du helt glömt, att ditt eget parti, Miljöpartiet, är ansvarigt för allt som händer här i landet, eftersom ni sitter i landets regering. Ni har tillsammans med Socialdemokraterna haft många långa år på er att rusta upp utanförskapsområden, råda bot på bostadsbrist och barnfattigdom, rusta upp sjukvård, äldreomsorg, och samhällsberedskap som skyddsutrustning, medicinlager med mera.

Det var inga högerpolitiker som i januari berättade för oss i TV, att covid 19 var en lokal influensaepidemi i Kina, som nog inte skulle drabba oss här i landet. Inte heller var det högerpolitiker som redan i november, när de första tecknen på att någon egendomlig smitta hade brutit ut i en stad i Kina, lät bli att köpa upp ett statligt beredskapslager av narkosmedel, ansiktsvisir, munskydd, handskar och handsprit om utifall att det skulle sprida sig.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När väl smittan kom hit, var det inga högerpolitiker som berättade att nu var det så ont om skyddsutrustning här i landet, att allt måste gå till sjukhusvården, och därför blev äldrevården helt utan. Inte heller var det några högerpolitiker som stod i TV och bad privatpersoner och småföretag att börja tillverka handsprit och ansiktsvisir av over-headpapper.

Vi har privata äldreboenden, privata skolor, och privata vårdcentraler. De genomfördes av alliansregeringen. Vi har jobbskatteavdrag. Det genomfördes av alliansregeringen. Vi har Rut-och Rotavdrag. Det genomfördes av alliansregeringen. Men det var många år sedan de styrde landet.

Ditt parti har i regeringsställning haft många år på er, att ändra allt det ni tyckte var fel, eller helt enkelt lämna regeringen om ni inte fick igenom era krav. Men i stället för att regera och ta ert fulla ansvar, gömmer ni er i dag bakom Folkhälsomyndigheten och lägger allt ansvar på tidigare regering, och på kommuner och regioner för bristande beredskap.

Du skall få ett tips, Anders Englesson. Ditt eget parti är med och styr det här landet sedan många år tillbaka. Skriv till dina partibröder och systrar i regeringen och ställ dina krav, i stället för att försöka plocka politiska poäng i en lokaltidning, just i en tid när vi alla behöver samla oss och stå enade i försöken att leva och överleva den värsta kris som drabbat vårt land i modern tid.

Ulrika Janhall, Asarum

Läs mer

Olofström

Olycka: Moped med två personer har vält

Storgatan är nu öppen för trafik igen

Antagningen

Listan komplett: Här är alla som kom in på gymnasiet i Blekinge

Se vem som kom in på vilken linje

Ronneby

Bygg: Bostäder kan byggas vid skärgårdspärla

Planer på omkring 15 marklägenheter

Olofström

Larm om brinnande lastbil - bromsar överhettade

SOS larmades 10.21

Ledare

Miljöpartiets problem är större än regeringsmakten

Miljöpartiets problem är större än att man malts ned och körts över i regeringen.

Sölvesborg

Dubbla inbrott: Välte kassaskåp och krossade fönster

Stödboende och skola drabbade