GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona kommun har tagit prover på dricksvattnet vid två tillfällen efter den så kallade PFAS-skandalen i Kallinge. Provtagningarna visar nu att allt dricksvatten innehåller den giftiga kemikalien.
Publicerad 2 november 2018
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Nya gränsvärden diskuteras på EU-nivå och om de sänks till det föreslagna nio nanogram PFAS per liter måste kommunen göra något åt vattenverken.”
”Nya gränsvärden diskuteras på EU-nivå och om de sänks till det föreslagna nio nanogram PFAS per liter måste kommunen göra något åt vattenverken.”Foto: Christine Olsson / TT

Efter Strömsbergs vattenverk är det Saleboda och Karlskrona som har högst halter. Nya gränsvärden diskuteras på EU-nivå och om de sänks till det föreslagna nio nanogram PFAS per liter måste kommunen göra något åt de två vattenverken.

Läste ovanstående och förvånades över hur lite kontroll kommunen har över bland annat vårt dricksvatten! Hoppas att ni dricker av det själva.

Bor i Saleboda där PFAS upptäcktes för flera år sedan i privata brunnar, alla skyllde på alla (som vanligt) och inget blev gjort. De drabbade stackarna fick köpa sitt vatten.

Borde det inte ha gjorts en mer omfattande kontroll då? Var tar ni vattnet ifrån till de mest drabbade områdena? Har källorna över huvud taget provats?

Jag filtrerar som tur var mitt vatten i kannor till mig och mina katter och har så gjort länge, men det är ren tur och de flesta gör inte det.

PFAS-ämnen tas upp av levande varelser och lagras i bland annat levern, njurarna och blodet.

PFASEN för Karlskrona kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.