unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Behandla alla föreningar rättvist

Varför vill inte Karlskrona kommun stödja de ideella föreningarna?
Foto: Claus Meyer/TT
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nyligen fick vi läsa i tidningen om att en affärsuppgörelse gjorts med Karlskrona HK.

Vi kan väl inte tycka att det är fel annat än på det sättet överenskommelsen gick till. KD ser till alla föreningar inom idrott, kultur och fritidsverksamhet och oavsett om det är idrottsbolag eller ideella föreningar så ska alla behandlas med respekt o rättvisa.

Föreningsverksamheten får verksamhetsbidrag för barn o ungdomar som likställs med lokalhyra för deras barn o ungdomsverksamhet så kostnaderna för drift, kanslipersonal, transporter, domaravgifter, startavgifter, matchkläder med mera måste inrymmas inom träningsavgifter och medlemsavgift nu när intäkterna i stort försvunnit , detta medan de inkommande räkningarna Inte slutat komma.

Trots alla komplikationer i samhället den rådande Covid-19 situationen fört med sig vill vi att det ideella föreningslivet ska leva vidare.

Karlskrona behöver leverera stöd till de ideella föreningarna i stället för i princip verkningslösa lättnader.

Under rådande pandemi anser Kristdemokraterna att: Lokalhyran för barn och ungdomsverksamheten ska vara kostnadsfri, föreningar med egenägda anläggningar ska få likvärdig kompensation, de föreningar som innehar elit och breddverksamhet ska kunna få affärsuppgörelser med Karlskrona kommun, på samma sätt som KHK och tidigarelägga kommunala verksamhetsbidraget.

KD vill att alla föreningar behandlas rättvist.

Per Thorngren, ersättande i kultur o fritidsnämnden.

Billy Åkerström, gruppledare