Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

2020 måste en kvinna bli årets företagare i Karlshamn

Föreningen ”Företagarna” har i dagarna nominerat tre kandidater till utmärkelsen ”Årets Företagare i Karlshamn 2019”. Samtliga är män.
Publicerad 14 januari 2020
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tre företag nominerade till årets företagare i Karlshamn. Samtliga är män. Det är Sven Melander kritisk till.
Tre företag nominerade till årets företagare i Karlshamn. Samtliga är män. Det är Sven Melander kritisk till.

Företagarnas ordförande Lasse Nilsson förklarar i en tidningsintervju bristen på kvinnliga kandidater med att kvinnor ofta driver mindre företag där de jobbar ensamma och inte når upp till kraven som ställs.

Kraven är att man ska äga mer än 50 procent av bolaget, man ska vara en förebild där man gör något för staden och det krävs att företaget har god lönsamhet.

Annons

Jag tror att Företagarna har drabbats av någon form av manligt tunnelseende eftersom man inte någon enda gång lyckats hitta ett enda företag som drivs en ensam kvinna så ska jag be att få bidra med ett förslag.

Alice Åkerblom och BM Designcenter i Svängsta. Hon äger företaget till 100 procent. Vad jag begriper är företaget ekonomiskt välmående och vad beträffar insatser för staden så har hon väl bidragit med råge. Inte bara genom möbelaffären utan också genom sina sommararrangemang som innefattar musikkvällar med så skilda namn som Smokie, Wilmer X, Marianne Mörck, Rickard Söderberg, Danne Stråhed, Hasse Andersson, Olle Jönsson och Verateatern.

Alice Åkerblom hyr dessutom ut fritidsboende till företrädesvis danska och tyska gäster, som förhoppningsvis bidrar till besöksnäringen i kommunen. Jag är också alldeles övertygad om att det finns fler som Alice i Karlshamn, bara man tar av sig sina genusrelaterade glasögon

Om Årets Företagare hittills dominerats av män så vore det väl på sin plats om ”Årets Företagare i Karlshamn 2020” blev en kvinna.

Sven Melander, som sällan ser röken av sin hårt arbetande sambo…

Annons
Annons
Annons
Annons