1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Unga i Blekinge förtjänar besked

Nyheter • Publicerad 29 april 2013

?I slutet av april presenterar Socialdemokraterna sin budgetmotion.

De har redan sagt att ingen ung ska gå arbetslös i mer än 90 dagar, samtidigt som de står fast vid att unga ska göras dubbelt så dyra att anställa och att restaurangmomsen ska höjas.

Vi är därför många som inväntar besked om hur deras förslag ser ut för att få fler företagare att anställa unga människor.

Vi Moderater och Alliansen tror i stället på en samlad politik för fler jobb.

Därför genomför vi reformer som sänker trösklarna in på arbetsmarknaden och skapar incitament för fler företag att anställa.

Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kunde alliansregeringen i höstbudgeten för 2013 genomföra viktiga framtidsinvesteringar i infrastruktur och forskning, men också ett särskilt jobbpaket för unga på 8,1 miljarder.

Många av vårens nybakade studenter i Blekinge kommer att vara förstagångsväljare 2014.

De kan mycket väl av­göra om vår statsminister därefter heter Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfven. Innan dess förtjänar de besked om vilka faktiska förslag som döljer sig bakom S plakatpolitik.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.