1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lägg pengarna på sjukvården

Nyheter • Publicerad 8 juli 2013

Landstinget tänker köpa ett vindkraftverk för 37 miljoner kronor. Något så dumt tror jag att Socialdemokraterna har tvingats till.

Miljöpartiet och vänstern har säkerligen bedrivit politisk utpressning. På annat sätt kan inte en sådan dumhet förklaras.

En ”idiotsäker investering”, säger Miljöpartiets gruppledare.

Hade landstinget för två år sedan investerat 37 miljoner i det börsnoterade vindkraftbolaget Arise, så hade värdet i dag varit cirka 14 miljoner! En värdeminskning på över 60 procent. En "idiotsäker investering”?

I vindkraft skall landstinget ”investera” i ett läge när sjukvården går med underskott.

Underhållet av landstingets byggnader är eftersatt. Landstinget utarmas på sjuksköterskor och läkare, mottagningar stängs. Allt i brist på pengar.

Ändå skall 37 miljoner användas till att köpa de väderkvarnar som miljö- och vänsterpartister fått för sig skall förhindra att jorden blir för varm. Vindkraftverk som går med förlust trots de bidrag och skattekonstruktioner som svenska hushåll får betala på olika sätt.

Landstingets främsta uppgift är att bedriva sjukvård. För att få denna sjukvård betalar vi landstingsskatt. Då skall pengarna också gå till sjukvård.

Man kan begära att landstingets ledning ägnar kraft och dessa skattepengar till kärnverksamheten. Nu agerar de som i ett vuxendagis.

Slopa köpet av vindkraftverk och lägg skattebetalarnas pengar på sjukvård, personal och underhåll av nerslitna byggnader. Där finns hål som inte ens 37 miljoner kan fylla.

JIW

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.