1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kulturnämnden helt bortkopplad

Nyheter • Publicerad 12 juli 2013

Nya lokaler för Musik i Blekinge har vållat debatt i media. Det är ju förvånande att kulturnämnden, som har ansvar för de regionala kulturfrågorna och för kulturplanens genomförande, har varit helt bortkopplad i lokaliseringsfrågan.

Ny kulturchef har tillsatts. Ledamöterna i kulturnämnden fick först genom lokalpressen veta vem som tillsatts. Ledamöter har påpekat att det är fantastiskt enerverande att ledamöter i nämnden inte känner till vad som sker på kulturområdet. Jag vill framhålla att undertecknad, som är vice ordförande i nämnden, fick vara med på anställningsintervjuer tack vare att Lennart Förberg (M), andre vice ordförande i regionstyrelsen, krävt detta.

Det är nu motiverat att regionstyrelsen ser över delegationsordningen för regiondirektören och att kulturnämnden ser över delegationsordningen för den nya kulturchefen, som tillträder i början av hösten.

Karin Brunsberg (M), Region Blekinges kultur- och fritidsnämnd

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.