1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Det är personalen inom vårdensom behöver en statushöjning

Nyheter • Publicerad 9 juli 2014

Jag är så trött på att jämt höra det eviga tjatet och tjafset om att läraryrkets status skall höjas med ­löneförhöjningar.

För det första så kan lär–arna börja  jobba heltid mellan klockan 08.00 och 16.00, alltså åtta timmars arbetsdag. Man skall även ha de lagstadgade fem veckornas semester som alla andra på arbetsmarknaden har och även jobba när eleverna har sportlov och vid alla andra ledig­heter under läsåret.

Nu är det dags för lärarna att börja leverera. Studieresultaten i Sverige är ju helt undermåliga, enligt Pisa–undersökningen, men enligt de självutnämnda experter och konsulter som besöker Almedalen så är det elevernas fel att Sverige har så dåliga studieresultat. I verkligheten är det ju så här att eleverna inte kan bli bättre än de lärare och flummiga förebilder man har i skolans värld.

De som behöver ha en rejäl  statushöjning och en ordentlig löneförhöjning är all personal som jobbar ­inom sjukvården och ­äldrevården. De jobbar ­både dagtid och nattetid samt alla storhelger och dessutom jobbar många delade dagar. 

Det är ju dessa grupper som behöver få en ­rejäl löneförhöjning för det ­arbete som de lägger ned och bli uppskattade av sina arbetsgivare för det arbete som de bland annat utför för oss hjärt– och strokepatienter och alla andra patientgrupper också.

Dessa lojala anställda ­inom kommun och landsting levererar varje dag och natt, hela året om.

Kjell–Åke Björklund

Jämshög

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.