Storm bröt fingret när Krif föll

Matchen mellan Krif Hockey och Kristianstads IK i hockeyettan var en svängig historia.
Men trots att Krif hade ledningen med 2–1 och 3–2 och spelade bra förlorade de efter förlängning.
Än värre var att Albin Storm bröt fingret.
Kristianstad • Publicerad 6 december 2017
Krifmålvakten Oscar Malm räddar en straff från Johan Skinnars.
Krifmålvakten Oscar Malm räddar en straff från Johan Skinnars.Foto: Bosse Nilsson

När domaren blåste av den första perioden var det två målvakter, Oscar Malm i Krif och Joel Gistedt i KIK, som kunde kliva av isen med sina nollor intakta. Malm hade då räddat tolv skott och Gistedt hade tagit elva.

– Vi var vid gott mod efter den första perioden, säger Kriftränaren Per Ljusteräng.

Spelarna hann knappt kliva in på isen till den andra perioden innan det hade blivit mål. Det tog 19 sekunder sedan gjorde Kristianstad 1–0.

Det dröjde dock inte länge, mindre än tre minuter, förrän Krif hade kvitterat och det var Alexander Lunsjö som gjorde målet. Det var Lunsjös 15:e mål denna säsong.

Krifspelarna jublar efter Alexander Lunsjös 1–1-mål.
Krifspelarna jublar efter Alexander Lunsjös 1–1-mål.Foto: Bosse Nilsson

KIK hade sedan ett gyllene läge att ta ledningen i matchen, men Malm räddade Johan Skinnars straff.

Efter knappt 14 minuter av den andra perioden var det Krif som var i ledningen sedan Miika Heikkilä hittat rätt bakom Gistedt.

Den tredje perioden var drygt tre minuter gammal när det var kvitterat, men tio minuter senare var det åter Krif som var i ledningen. Då var det Miika Heikkilä som gjorde sitt andra mål för kvällen. Denna gång i powerplay.

Kristianstad svarade igen och gjorde 3–3 när det var mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden. Matchen gick vidare till förlängning och här avgjorde KIK efter drygt tre minuter.

– Överlag gjorde vi en jättebra match. Vi hade ett bra boxplay och vi gjorde mål i powerplay. Det var mycket som var bra, säger Ljusteräng.

”Han får väl ta en alvedon och spela på söndag. Han får ställa upp för laget. Det är inga fotbollsspelare.”

Krif drabbades av en skada. Det var Albin Storm som bröt fingret.

– Han får väl ta en alvedon och spela på söndag. Han får ställa upp för laget. Det är inga fotbollsspelare jag har att göra med, skämtar Ljusteräng som konstaterar att Storm kan bli borta i fem veckor.

Om det nu finns något lägligt tillfälle att bli skadad så är det nu. Krif har bara några betydelselösa matcher kvar av grundserien innan det sedan är dags för allettan efter jul.

Krif är sedan tidigare klart för allettan. Läs om när det blev klart på BLT eller Sydöstran.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.