1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tisdag - vad tusan har vi gett oss in i?

Nyheter • Publicerad 2 september 2008

Kommentarer från folk jag känner:?

-Jag lånar henne när du är klar med kursen (glupska snålkompisen som inte får köpa en hund för hennes ännu snålare make, som skyller på att han är allergisk.)

-Kan man hitta svamp varsomhelst om man har en sådan hund? (min mamma som alltid går vilse och därför helst letar svamp i Wämöparken)

-Kan man verkligen lära Amber att leta svamp? Underförstått: Är hon inte lite för dum för det? (Kompis Helen, som inte fick med sig Amber i kopplet när hon passade henne häromsistens. Hunduslingen la sig platt på marken efter 500 meter, precis framför affären. Och vägrade gå. Till slut fick Helen dra henne därifrån. Fast jag tycker att det är lite bra. Den incidentent bevisar att det inte är så lätt att stjäla vår hund.)

-Hur ska hon veta när hon ska söka svamp och när hon har fri lek? (kompis Mia, som ibland får för sig att släpa ut mig och hunden i joggingspåret och som har bevittnat hur svårt det är att få en uppsluppen Amber att springa fint vid sidan om när hon fått vara fri en stund. Ibland blir Amber så yster av blotta tanken på Bastasjö, som hon förknippar med Mia. Det räcker med att hon kliver ur sin bil på vår uppfart för att det ska utlösa ett "goldenryck", som allt som oftast slutar med att Amber försöker rida på Mias ben. Mycket pinsamt!)

I dag (tisdag) undrar även jag vad tusan jag har gett oss in på.

Jag testade två repititionssök med kantarell och falukorv på en och halv meters avstånd. Det gick hur bra som helst. Hon använde nosen jättebra när hon sökte, kanske för att vår gräsmatta vuxit hur mycket som helst på bara ett dygn och dolde bytet. (Hon såg helt enkelt inte godsakerna)

Några timmar senare dristade jag mig att prova nästa lektion på en gräsplätt med superkort gräs -på fantastiska två meters avstånd-med maken som medhjälpare. Varvid Amber rusade rakt på gömstället och slök både korv och kantarell av bara farten.

Suck! Och i morgon som vi ska träna sittmarkering.

Kerstin Porshed
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.