1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fredagskväll på Möllan i Malmö

Nyheter • Publicerad 11 september 2010
Foto: 
Foto: 

Janne ligger och sover, mamman är på konsert. Har precis diskat och kollat de senaste nyheterna om Zlatan. Guardiola tar på sig skulden för det som hänt och jag läser också att Zlatan kommer starta mot Cesena i morgon. Två bra nyheter.

Janne har varit lite tjurig idag. Han har varit förkyld och idag kändes det som om han tröttnat på det ordentligt. I går var det nog faktiskt ännu värre. Vi tittade på Idol och han satt som fastklistrad när de sjöng. Men så fort Jihde började snacka med de olika tävlanden eller när reklamen började så vände och vred han sig otåligt.

Sen lyssnade vi på Lisa Nilsson och the Boppers (Janne gillar dom, och jag med då förstås). Han satt på min säng och slog på tamburinen eller gitarren när man minst anade det. Sedan satt jag honom i mitt knä så att han såg mig. Han satt och lyssnade på musiken och tittade på mig i säkert 20 minuter. Det var kvalitetstid vill jag lova.

Innan läggdags gick vi ut till köket för att göra lite välling. I köket stod Frank och lagade mat. På radion spelades allo Darling och jag berättade att det var vår kompis Bobby i the Pipettes som sjöng med i duetten. Frank replikerade med att the Pipettes kommer till Malmö snart. Jag sa att jag visste det, för att min kompis Björling ska vara med och spela trummor med dom då.

Just det, det måste jag berätta om. När Björling flyttade till England så mejlade jag bröderna Falcone i the Pipettes att om de visste någon som var i behov av en av Sveriges duktigaste trummisar så har Björling nu flyttat till England. Fredrik behövde ju starta om lite på nytt där, efter att har varit väldigt het i Sverige. (Kärleken kan få en till vad som helst och det är det bästa med denna historien). I alla fall behövde de nu en trummis och då frågade de Björling. Allt tack vare mig. Jag är bäst.

Nåt helt annat. När jag har skrivit färdig en låt sätter jag upp små lappar, som är ett halvt A4, med låtens arbetstitel på, sen skriver jag vad som behöver adderas till låten, till exempel "tamburin i refrängen", det är så härligt att se dessa lappar växa fram. Nu sneglar jag på väggen och ser att jag har nio lappar med olika titlar och anteckningar på. På mobilens röstinspelning har jag också en massa idéer inspelande. Brukar lyssna på dom innan jag går och lägger mig. En del är från gatorna i New York. Det var precis ett år sedan jag var där förresten. Man ser staden framför sig när man lyssnar på. Kanske var det en Yellow Cab där i bakgrunden?

Nu börjar jag tappa tråden. Gröt i huvudet antar jag. Vill bara avsluta med att jag är emot dödsstraff men när jag hör talas om någon som Pastorn i den lilla församlingen i Gainsville är det nästan så jag byter åsikt. Ni vet han som vill ha bränna koranen på bål. Han, och vuxna människor som kör alldeles för fort i närheten av barn, borde skjutas? i benet i alla fall... med luftgevär.

Lars Lindquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.