1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Betty ny kantarellkompis

Nyheter • Publicerad 10 september 2008

Amber får nya kompisar precis hela tiden. Och det är väl klart att Flinga ska ha en Anders Hallgrens kantarellsöksbok. Det får Bettys och Nalas matte också. Så att hon kan käka kantareller på sin födelsedag! Så här skriver Betty:

Hej Amber!

Jag heter Betty och är en blandras tik som blir sex år nu i höst. Min stora syster Nala fyller sex år sådär 20 dagar innan mej. Retfullt va? Men det var inte det jag skulle berätta om.Jag är en sån där hund med världens vackraste titel (enligt matte) OMPLACERINGSHUND! Det är Nala också men hon har bara bott hos oss i 6 månader nu. Jag har bott hos oss i 4 år nästan på dagen.

Men nu kom jag från ämnet igen. Min matte har upptäckt att jag har en väldigt bra nos och i fjol fick hon för sig att det där med att leta kantareller vore nåt för mej. O visst, jag kan ju leta efter det likaväl som nåt annat ... Och visst är det KUL! I alla fall så länge de är godisladdade. Problemet är att matte inte ser skillnad på en kantarell o en flugsvamp så hon fick engagera både sin moster och kusin för att få tag på träningssvampar. Ler Uttryckssymbol (När det var dags för att söka rediga svampar i skogen fick de oxå vara med.) Så jag får nog köpa en svampbok till henne i födelsedagspresent. Hon fyller visst snart säger husse.

Men som du förstår har vi en väldigt bra Kantarellsöksbok! Den där Anders, han vet hur hundar vill tränas han!

Men jag har en kompis, som heter Flinga, och hennes husse Dan skulle behöva en bok ... Dan har varit i skogen och ve och fasa! Det fanns inga kantareller på hans vanliga, super bra ställe. Min lillmatte Carro tyckte att jag kunde ställa upp som förste letare. Men jag tycker nog att en New Founlandstik skulle behöva motionera nosen lite!

Så Amber, har du en bok till Flinga så blir vi väldigt tacksamma!

Hälsningar Betty, Nala och Matte

Kerstin Porshed
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.