Stjärnfyllda Rosengård besegrade Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Ett stjärnfyllt Rosengård mot ett tappert kämpande Asarum. Det blev som väntat förlust för Asarum.
Foto:BO AKESSON
Ett stjärnfyllt Rosengård mot ett tappert kämpande Asarum. Det blev som väntat förlust för Asarum.

Det blev inget tredje gången gillt för Asarum.

Rosengård med flera storstjärnor gjorde jobbet och slog ut Asarum ur Svenska cupen.

Asarum–Rosengård 1–6 (1–5)

Målen Asarums: Lova Hansson.

Det har blivit en ganska vanlig syn att se Rosengård spela fotboll på Asarums IP. I kväll var det tredje gången som det stjärnfyllda laget gästade Asarum. Rosengård matchade också ett starkt lag, visserligen spelade varken Caroline Seger eller Lotta Schelin i matchen, men landslagsstjärnor som Anja Mittag, Ella Masar och Sanne Troelsgaard kom alla till spel. Asarum skrämdes inte för det.

– Vi har mött dessa tidigare och vet hur bra de är så nu var det mer avslappnat när matchen sparkades i gång, säger Ellinor Månsson.

Asarum startade för första gången den här säsongen med en fembackslinje i hopp om att kunna stå emot trycket från gästerna. Det höll i sex minuter.

  Anja Mittag blev frispelad och placerade in 0–1 bakom en chanslös Elin Vaughan i Asarumsmålet. Uppförsbacken blev brant direkt.

  – Det är ett mål som är svårt att försvara mot och ett mål som visar vilka skillnader det är mellan lagen, säger Stefan Ekstrand, tränare i Asarum.

  Matchplanen att ligga lågt och hålla tätt sprack direkt och i den 12:e minuten ökade gästerna på sin ledning till 0–2.

  – Jag tycker ändå att vi stod upp bra och stundtals vågade vi faktiskt spela vårt spel. Vi visste att det skulle bli tufft, men det stoppade inte oss från att våga, säger Månsson.

  När det skiljer två serier mellan lag händer det ofta att det nederlagstippade laget börja sparka långt, men det gjorde knappast Asarum, utan laget försökte spela sig fram med bollen på marken. Viljan och modet att verkligen försöka spela fotboll skulle ge utdelning.

  Maja Ericsson bröt ett uppspel och spelade ut bollen på kanten till Gina Toresten som slog in ett inlägg. Där fanns Lova Hansson som via ribban lyckades få in bollen i mål.

  – Det var ett fint mål, kanske till och med det snyggaste i matchen. Jag trodde aldrig att Gina skulle hinna upp bollen.

  Mer mål framåt blev det inte för Asarum, Rosengård höjde sig och gjorde 1–4 och 1–5 innan halvtid. Och i början av den andra kom också slutresultatet 1–6.

  – Det är ett par av våra insläppta mål som retar mig lite, men jämför man med förra årets möte visar vi verkligen att vi tagit stora kliv framåt, säger Ekstrand.

  Asarum har några spännande veckor framför sig, på söndag spelar laget mot Glimåkra i den sista serieomgången, sedan är det dags för kval till elitettan mot Jitex.

  – Jag tror att det var bra för hos att få spela den här matchen, det är sådana matcher man vill spela, att möta de bästa och vi tar med oss mycket härifrån till de sista matcherna, säger Månsson.