Olsson vann nystartat rally

ÄLMHULT Artikeln publicerades
Robin Liljegren, Karlskrona AK, och notläsaren Danny Holgersson, Ryd MK, vann sin klass i Silverkongen.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Robin Liljegren, Karlskrona AK, och notläsaren Danny Holgersson, Ryd MK, vann sin klass i Silverkongen.

Rödebykillen Mattis Olsson med notläsaren Marcus Sundh vann tvåhjulsdrivna elitklassen och var trea totalt i Silverkongen. Karlskrona AK:s Robin Liljegren/Danny Holgersson var näst snabbast av alla i Volvos Sverigeserien och vann för B-förare (16:e totalt).

Silverkongen är en sammanslagning av Älmhults rally Silverratten och Kristianstads Kong Christian Race. Detta för att få en riktigt bra stortävling, som gäller DM och SSRC.

Rallyt hade åtta specialsträckor, där första var nära två mil lång. Flera sträckor avgjordes i gränstrakterna till Blekinge.Totalt var det 170 bilar till start, varav dryga 70 i Volvoklassen VOC. Vann gjorde Kristoffer Nilsson, Hässleholm, med nästan minuten före nästa fyrhjulsdrivna med Robert Scholander, Eksjö, vid ratten.

– Helt okey och vi vann sex av de åtta sträckorna. Särskilt kul vinna första långa, där kontakten med notläsaren saknades. Marcus visade med både armar och ben hur vägen gick, skrattar Mattis Olsson.

    – Nu är vi verkligen med och har vunnit nio av tretton sträckor de senaste två tävlingarna. Det blev också full pott i SSRC, säger Olsson.

    Robin Liljegren hade en tuff fight i klassen mot André Nygren, Torsby. Inför de två avslutande sträckorna var Liljegren 4,6 sekunder efter, men vann med 5,3 och totalt med 0,7 sekunder.

    – Nu var det full satsning och bilen höll. Vi ville verkligen vinna och viljan gav resultat. Jag är nöjd med maxpoäng i VOC, SSRC och DM samt att vi på en sträcka var snabbast av samtliga bakhjulsdrivna, säger Liljegren.

    I tvåhjulsdrivna division 3 var Krister Bengtsson, Olofström MK, fyra. Asarums Filip Håkansson vann klassen R2 grupp h för C-förare. I grupp E kom Carl Ryke, Karlskrona AK, trea och för C-förare var Adam Håkansson, Asarum MS, åtta.