Åbergs dominerande på Hoka

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Folkrace bjuder ofta på trängsel.
Foto:Lena Ehring/Arkiv
Folkrace bjuder ofta på trängsel.

Det handlade mycket om Åberg från Karlskrona AK när Asarums MS arrangerade folkrace på Hokabanan under söndagen.

Unge Marcus Åberg var nära en knall i seniorklassen och i damklassen var hans faster Jessica Åberg helt överlägsen.

Över 400 betalande åskådare hade letat sig ut till Hokabanan i det fina vädret och dessa fick uppleva en riktigt bra tävling med många heat som bjöd på rejäla fighter. Totalt var 85 förare anmälda till tävlingen.

I herrarnas seniorklass imponerade Karlskronas Marcus Åberg, Volvo, genom att vinna alla sina kvalheat och det gjorde även Jimmy Gudmundsson, Kristianstad, Volvo.

A-finalen var också inledningsvis en kamp mellan dessa bägge, men kampen var tuff och bakom lurade Thomas Hultgren, Dalby, Volvo. När Åberg slet för försöka ta sig förbi Gudmundsson öppnades en möjlighet för Hultgren och den tog han. Gudmundsson fick sedan stopp och Åberg fick även se sig besegrad av Lennart Bergstedt, Kristianstad, Nissan.

    Noterbart är att A-finalens segrare, Thomas Hultgren, tog sig dit genom att vinna B-finalen.

    I alla fall en klart godkänd insats av förstaårssenioren Marcus Åberg.

    Hans faster Jessica Åberg, Toyota, var tillsammans med Hanna Pettersson, Bohus, Saab, dominerande i damernas kval. I finalen var det ingen av de bägge som ville släppa på gasen, men det visade sig att Jessica Åberg var helt överlägsen. Det var hennes första tävling på Hokabanan på ett bra tag, men det syntes inte.

    I juniorklassen blev det en överlägsen seger för Linus Gerdtsson, Tomelilla, Saab.