1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vittne lämnade motstridiga uppgifter

37-åringen som hävdar att han var på fisketur under råndagen fick ett problem när ett vittne som skulle stärka hans alibi kom med motstridiga uppgifter. Inte minst var vittnet mycket svävande när det gäller tider och dagar.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2003

37-åringen har medgett att han hyrt en bil åt 27-åringen, via 29-åringen. Men han hävdar bestämt att han visste att den skulle användas vid ett rån.

Fick påsen med öl

Han menar också att den ölflaska som bar hans DNA kommit till den hyrda stugan i Kyrkhult med 29-åringen, eftersom det var han som fick påsen med öl.

I tidigare förhör har han hävdat att han dagen innan rånet åkte iväg på en spontan fisketur. Planlöst åkte han mot Karlstad och efter en natt i bilen utanför Örebro drog han söderut.

Vid klockan 22.00 på rånkvällen påstår han att han åt mat i Jönköping, för att sedan åka mot Stockholm igen. Väl där hävdar han att han kom till sin kompis mellan klockan 02.00-03.00. I går skulle kompisen vittna för att bekräfta det.

Inte alls var och fiskade

Men vittnet konstaterade själv att han varit berusad vid tillfället. Det kunde vara först fram mot klockan 03.30 som 37-åringen dök upp. Dessutom hävdade mannen bestämt att den misstänkte och han träffades på råndagen vid 16-tiden.

Det skulle innebära att 37-åringen inte alls var och fiskade. Och dessutom försvann strax efter deras möte för att dyka upp senare än han uppgivit i förhören.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.