1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Visit Blekinge rekryterar vd till nytt bolag

Nu är länets besöksnäringar och kommuner överens om att gå till handling i det gemensamma projektet Visit Blekinge.Föreningen är bildad och ett 50–tal medlemmar finns redan på listan.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2014
Satsar. Visit Blekinge ska göra varumärket Blekinge starkare och förhoppningen är en kraftigt ökad omsättning i besöksnäringen.
Satsar. Visit Blekinge ska göra varumärket Blekinge starkare och förhoppningen är en kraftigt ökad omsättning i besöksnäringen.Foto: Marcus Palmgren

Det är allt från kommuner och välkända stora turistanläggningar i länet till småföretagare inom turism som nu går från ord till handling. Den nybildade föreningen börjar med att starta ett gemensamt marknadsbolag och förhoppningen är att en nyrekryterad vd ska finnas på plats i höst.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Nästan historiskt skulle jag säga, vi har aldrig kommit så här långt tidigare, säger Region Blekinges ordförande Christina Mattisson (S) som också är ordförande i den nya föreningen Visit Blekinge.

Hon är övertygad om att man nu hittat en modell som ger tillräcklig styrka åt arbetet med att utveckla länets besöksnäring.

– Det har funnits många olika förslag och konstellationer tidigare. Många har lagt ned ett enormt arbete. Och nu har vi lyckats, vi har tryck i frågan och det är en blandning mellan offentliga och privata aktörer som samarbetar. Det är unikt på många sätt.

Christina Mattisson hoppas nu på en strid ström av nya intressenter som vill engagera sig i föreningen.

– Vi har redan godkänt ett 50–tal företag som anmält sig, allt från småföretagare till de stora drakarna. Det blir en styrka när vi kraftsamlar från hela länet.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.