1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vintern kom överraskande för Vägverket

Snöovädret kom överraskande för Vägverket. 20-25 enheter sattes in för att komma tillrätta med det 20 centimeter tjocka snötäcket som föll i går morse.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2007

Vägverkets organisation innebär att de numera endast har två egna bilar som saltar och plogar. I övrigt anlitas underentreprenörer och kontrakterade åkare. Under gårdagen användes totalt uppåt 25 enheter varav tio kombiresurser med kapacitet att både ploga och salta samtidigt, samt uppåt 15 enheter som anlitades för att röja på mindre gator och vägar samt på trottoarer.

- Meterologerna hade aviserat att det endast skulle komma fem centimeter. I stället kom det 20 centimeter när de oberäkneliga snöbyarna drog in över land, säger platschefen Joakim Liljegren på Vägverket produktion i Karlskrona.

Han hade jäktiga timmar tidigt i går morse när så många enheter som möjligt skulle dirigeras ut på vägnätet inom Karlskrona kommun.

Bergkvarabuss driftchef Peter Roth hade fått rapporter om att vissa av hans chaufförer haft en del svårigheter på sina linjer. De som körde på de mindre vägarna hade rapporterat om de största svårigheterna.

- En buss gick i diket vid Nättraby. Som tur var blev ingen skadad.

Han har full förståelse för att Vägverket och dess personal gjorde vad de kunde för att hålla samtliga vägar så framkomliga som möjligt.

På förmiddagen låg tågbussarna 15 minuter efter tidtabellen.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.