1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Vi ska inte se bakåt utan framåt"

Monica Pettersson på HSB Sydost i Karlskrona beklagar att två bostadsrättsföreningar i kommunen nyligen valt att lämna HSB.
- Men jag är optimist. Jag tror inte det här är en trend, säger hon.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2002

KARLSKRONA

I Karlskrona har sju föreningar på några år lämnat HSB såväl vad gäller medlemskap som förvaltning.

- Jag kan faktiskt inte säga varför, säger Monica Pettersson. Vi jobbar på och gör så gott vi kan och de föreningar som vi förvaltar är mycket nöjda.

HSB lokalt har de senaste åren drabbats mycket hårt. Det stora dråpslaget var förlusten av förvaltningen av Karlskronahems bestånd 1996.

På kort tid bantades personalstyrkan från 185 till 25.

I dag återstår sju tjänster sedan lika många bostadsrättsföreningar valt att låta andra än HSB sköta förvaltningen. Två avhopp har skett i år. Både föreningen Väderkvarnen på Pantarholmen och föreningen Taube inne på Trossö har lämnat HSB som medlemmar och dessutom skaffat sig andra fastighetsförvaltare som sköter underhållet.

Representanter för Väderkvarnen anser att medlemskapet i HSB inte ger något.

Vad ger medlemskapet i HSB?

- Det get tidningen Vår Bostad men det ger också en HSB-ledamot i styrelsen med kunskap, möjlighet till expertrådgivning, utbildningar för samtliga styrelseledamöter samt professionella granskningar av budgetar, bokslut och deklarationer, säger Monica Pettersson.

Hon tror en av anledningarna till missnöjet med HSB är gammalt.

- Men vi ska inte se bakåt utan framåt. Mycket har hänt sedan dess, säger Monica Pettersson. Vi har slagits ihop med Växjö och Kalmar och anpassat vår organisation efter våra resurser.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.