1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Varnar för luktfri gasol

Gasol som inte luktar finns på marknaden.
Risken för olyckor är därför större i och med att läc-kor inte upptäcks lika lätt.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2004

Det är AGA och Preem som varnar sina kunder för den luktfria gasolen. I normala fall tillsätts ett ämne som gör att gasolen luktar. En läcka är därför lättare att upptäcka när den karakteristiska lukten känns.

Risk för olycka

Av misstag har det alltså levererats gasol som inte luktar. Enligt AGA och Preem kan den luktfria gasolen finnas i flaskor för husvagnar och grillar. I och med att en läcka blir mycket svårupptäckt är också risken för en olycka större.

Räddningstjänsten i Östra Blekinge uppmanar alla gasolanvändare att kontrollera tätheten i sina gasolanläggningar regelbundet, inte minst på grund av den felaktiga leveransen.

Testa med såpa

Ett sätt att kontrollera anläggningen i till exempel husvagnen är att använda såpvatten eller att använda gas- och läckagevarnare. Från och med den 9 juni är all gasol som levereras från AGA:s fyllningsenheter luktsatt. Men det kan fortfarande finnas luktfri gasol till försäljning.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.