1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Utredningen mot poliserna är nedlagd

Den misstänkta fortkörningen ska bedömas i en rättegång inom kort, medan utredningen om våldsamt motstånd fortätter. Företagsledaren nekar.
Polismännen har friats.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2013

"Jag har inga problem att betala fortkörningsböter. Men jag kör inte omkring i varken 170 eller 140 på 100-väg. Jag är helt beroende av mitt körkort och skulle aldrig riskera tillståndet på det sättet."

"Jag har redan fått mitt straff genom att mista körkortet. Det psykiska lidandet får jag leva med resten av livet", skriver han till åklagaren.

Samtidigt är anmälningarna mot polismännen om misshandel och tjänstefel nedlagda. Först av en åklagare på enheten för polismål i Malmö och sedan, efter begärd överprövning, av överåklagare Jörgen Lindberg i Malmö.

"På utredningsmaterialet som föreligger går det inte att bevisa att de misstänkta (polismännen) gjort sig skyldiga till brott".

Överåklagaren lägger också till att det från början inte lämnats några uppgifter, varken vid läkarbesök eller ett efterföljande polisförhör, om att VD:n hade förlorat medvetandet i tumultet.

BLT talade i går med företagsledaren. Han kommenterade bland annat den nedlagda utredningen mot polismännen:

– Jag har inte ändrat inställning och har mer underlag att lämna. Det här är inte avslutat från min sida. Hur kunde de till exempel mäta hastigheten när jag omedelbart drog ifrån dem. Jag har en motorstark bil. Sedan körde jag in på den första upplysta platsen jag hittade - och stannade själv på Shell-macken i Listerby.

– Hoppas ingen annan råkar ut för det jag gjorde, tillägger han.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.