1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Trio med bedragare avslöjad i Blekinge

Smålandstrion lurade butik efter butik på mobiltelefoner och surfplattor. I Karlskrona tog det stopp.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2014

De visade falska identitetshandlingar och köpte mobiltelefoner samt surfplattor på kredit i olika butiker i Kalmar. På Stadium i Kristianstad öppnade de kreditkonton under falskt namn och plockade på sig varor för tusentals kronor. De tre, samtliga i 20-årsåldern, kom från Älmhults kommun, och bedrägeriturnén startade 8 maj i år. På turnén fick även Jönköping besök.

Den 29 maj hade de tagit sig till Karlskrona där planen var att blåsa personalen på Audio Video på Ronnebygatan. Som vanligt visade de upp falska ID-handlingar och fick personalen att lämna ut två mobiltelefoner med tillhörande abonnemang till ett värde av 10 790 kronor. När nummer två i trion försökte göra om saken sak en stund senare blev det stopp.

Trion åtalas för sammanlagt tio grova bedrägerier medelst brukandet av falsk urkund och urkundsförfalskning samt tre försök till grovt bedrägeri. Förhandlingen beräknas ta närmare två dagar och bevisen består av abonnemangsavtal, kvitton, kopior på ID-kort, kreditavtal, ersättningsanspråk från telefonbolag, körkortsbilder, fotokopior av körkort samt fotografier från övervakningskamera.

Johan Nordström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.