1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tre rattfulla lastbilschaufförer stoppade

På drygt två timmar passerade 100 fordon.
Tre rattfulla lastbilschaufförer stoppades under måndagsmorgonen i Stillerydshamnen i Karlshamn.
Nyheter • Publicerad 29 november 2005

-Det är mycket för en sån här kontroll. Även vid färjelägen. Vi har problem med Stilleryd, samtidigt som det har blivit bättre på Verkö i Karlskrona. Därför ska vi hålla till i Karlshamn i större utsträckning. Jag räknar med minst en gång i veckan framöver, så att de lär sig, förklarade Rolf Andersson, trafikpolischef strax efter razzian.

Det var på morgonen som polismännen dök upp strax före ankomsten för färjan från Litauen.

Lastbilschaufförerna som åkte dit uppvisade 0,6, 0,98 och 0,7 promille alkohol i blodet. (Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille). Dessutom togs en förare av personbil för rattfylleri.

Chaufförerna fick lämna ifrån sig sina körkort. De spärrades för körning i Sverige och skickas senare tillbaka till hemländerna. Lastbilschaufförerna fick dessutom deponera pengar till böter, från 1700 kronor till 2900 kronor.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.