1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tio personer kvar på Uniflex efter Telenorvarsel

Om Telenorvarslet slår ut 344 arbetstillfällen blir det inte mycket kvar av Uniflex i Karlskrona.
– Vi har bara ett tiotal anställda på andra jobb, säger Uniflex vd Jan Bengtsson.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2013
Går. Det blir inte mycket kvar av Uniflex i Karlskrona om varslet på 309 personer fullföljs i sin helhet.
Går. Det blir inte mycket kvar av Uniflex i Karlskrona om varslet på 309 personer fullföljs i sin helhet.Foto: Marcus Palmgren

Han är försiktig med att sia om Uniflex framtid i Karlskrona. Men att varslet är ett mycket hårt slag för bemanningsföretaget lokalt sticker han inte under stol med.

– Vi har koncentrerat all vår verksamhet på Telenor. Utöver de 309 som jobbar där har vi bara tio anställda på andra företag i kommunen, säger Jan Bengtsson.

Betyder det att Uniflex lämnar Karlskrona?

– Det finns inga sådana funderingar i dagsläget. Först måste vi se hur stor del av varslet som leder till uppsägningar och sedan jobbar vi intensivt med att hitta nya kunder, säger han.

Hur ser du på möjligheterna att byta inriktning och växa igen med den arbetsmarknad som finns i Blekinge i dag?

– Det är svårt. Absolut. Men vi har funnits tio år i Karlskrona och byggt upp en bra kompetens hos de anställda. Vi hoppas på att ha en del kvar på Telenor även i framtiden.

Tills i måndags var bemanningsföretaget Uniflex ett av Karlskronas stora företag med cirka 320 anställda. Om varslet faller ut med full kraft betyder det inkomstminskningar för Uniflex med cirka 160 miljoner kronor årligen från och med maj i år. Dessutom kan det uppstå uppsägningskostnader upp till fem miljoner kronor under hösten.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.