1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Snön störde helgtrafiken

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2002

Totalstopp i tågtrafiken, inga ersättningsbussar, SAS-plan som inte kunde landa och avåkningar på vägarna. Det blev följderna av helgens ymniga snöoväder. Ingen personskada har dock rapporterats till polisen i Blekinge.

- Blekingebilisterna har skött sig utmärkt, säger Göran Magnusson, vakthavande polisbefäl i Blekinge. Ingen enda halkolycka har rapporterats in till oss.

En hel del avåkningar inträffade dock, men bilarna kom upp på vägen igen med mänsklig kraft. En personbil körde in i ett nedfallet träd på Gamla Riks-vägen, vid Åryd. Räddningstjänst och ambulans kallades ut.

På Kustpilen ställdes på lördagen all tågtrafik in mellan Karlskrona och Kristianstad. Nedfallna träd på banan orsakade stoppet. Några ersättningsbussar sattes inte in eftersom Blekingetrafiken bedömde det som trafikfarligt att ge sig i väg på E 22.

Tågtrafiken Karlskrona-Emmaboda var helt inställd på grund av nedfallna träd fram till söndag morgon. Tågen ersattes av bussar som blev kraftigt försenade av det hala väglaget.

På flygplatsen i Ronneby kunde eftermiddagsplanen på lördagen varken landa eller lyfta.

- Planet från Stockholm landade på Sturup och passagerarna fick åka buss till Blekinge, säger Helen Persson, SAS.

Passagerare till Stockholm från Ronneby fick först åka buss till Köpenhamn och där sätta sig på planet till Stockholm.

Ann-Marie Andersson

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.