1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skolflicka svårt misshandlad

Den 15-åriga flickan gick från skolan efter ett dödshot från jämnåriga elever. Men hon kom inte undan. Hon brändes med en cigarett och misshandlades så illa att hon drabbades av hjärnskakning.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2007

15-åringen hade i måndags varit hemma under lunchen och kom tillbaka till skolan, som ligger i Karlskrona. Hon möttes av fyra elever på skolan och de började knuffas och hotade att döda henne.

Blev rädd och gick hem Flickan blev rädd och valde att gå hem igen. Hennes föräldrar var inte hemma, men hon fick kontakt med en släkting som sa åt henne att låsa ordentligt.

Efter en stund ringde det på dörren. Flickan tittade ut och såg en killkompis, en 14-åring, som hon litade på. Han hade varit hemma hos henne tidigare och bland annat ätit middag där.

Hon släppte in honom och låste igen. Efter en stund sa pojken att han skulle gå på toaletten. Men det var inte sant, han gick och öppnade dörren för de som hotat flickan i skolan, två 15-åriga flickor och en annan 14-årig pojke, och de trängde sig in.

En av tjejerna började genast misshandla flickan. Hon slog med knutna nävar och dunkade offrets huvud mot golvet. Enligt uppgift brändes hon också på bröstkorgen med en cigarett.

Under tiden misshandeln pågick stal de andra värdesaker, bland annat ett tv-spel, en mp3-spelare och en digitalkamera. När det var gjort lämnade de fyra bostaden. Saker till ett värde av cirka 6000 kronor stals.

Förövarna erkände Polis larmades och flickan tvingades söka vård på Blekingesjukhuset. De två 15-åriga flickorna och de två 14-åriga pojkarna identifierades snabbt och plockades in till förhör. Tre av dem erkände och bekräftade det offret berättat om händelseförloppet.

En av de 15-åriga flickorna, den som ska ha varit mest aktiv vid brottet, nekade och fick stanna i polishuset till i går eftermiddag.

Rättsligt efterspel - Enligt förhören anklagades den drabbade flickan för att ha spridit ett rykte i skolan. Det ska ha varit skälet till det som hände, säger Nils-Olof Waker vid Blekingepolisens spaningsenhet.

Den drabbade flickan röntgades på sjukhuset och läkarna konstaterade att hon drabbats av hjärnskakning.

Hon hade också blåmärken och annat som bekräftade den våldsamma misshandeln. Dessbättre fick hon komma hem efter kontrollen. Men flickan måste tillbaka för flera efterkontroller.

De två 15-åringarna som gav sig på henne har rättsligt efterspel att vänta. Den pådrivande flickan misstänks till exempel för misshandel, hemfridsbrott, olaga hot och stöld. De 14-åriga pojkarna blir ärenden för socialtjänsten.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.