1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skattehöjning väntar i Sölvesborg

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2002

Från och med årsskiftet blir det dyrare att vara sölvesborgare. Kommunstyrelsen föreslår nu att kommunalskatten höjs från nuvarande 21:30 kronor till 21:95 kronor, alltså en höjning på 65 öre.

- Som det ser ut nu hamnar vi på ett beräknat underskott på ungefär tio-elva miljoner kronor, och klarar inte resultaträkningen om vi inte skär i verksamheten. Då väljer vi hellre att föreslå en skattehöjning på 65 öre. För en normalinkomsttagare innebär det runt 100 kronor, säger kommunalråd Jens Åberg.

Samtidigt höjs även taxorna för vatten och avlopp samt renhållning i Sölvesborg. VA-taxan höjs med nio procent, vilket för en normalvilla innebär en ökning på 42 kronor i månaden, och renhållningstaxan går upp med 4,7 procent, i praktiken fyra kronor i månaden.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.