1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sir Lewén skyller förlusten på BLT

Toppningen blev resultatlös. Men Allians för Karlskronas coach Kent Lewén (fp) skyller förlusten på matcharrangören BLT.
Nyheter • Publicerad 7 september 2006
Styrde och ställde. Trots att spelaren Ann-Louise Trulsson valde att spela i hatt räckte inte Kent Lewéns lag Alllians för Karlskrona till. Coachen valde efteråt att skylla allt på matcharrangören BLT.
Styrde och ställde. Trots att spelaren Ann-Louise Trulsson valde att spela i hatt räckte inte Kent Lewéns lag Alllians för Karlskrona till. Coachen valde efteråt att skylla allt på matcharrangören BLT.Foto: 

Det var ett nederlagstippat allianslag som ställde upp. Ändå fanns förväntningar och förhoppningar om att något stort var på gång.

- Visst kan vi skrälla, resonerade Emanuel Norén (fp) innan avspark.

Men när den ene motståndaren efter den andra dök upp med dubbade skor började irritationen stiga. Det muttrades om otydliga regler och kritik riktades mot att motståndarna fått dispens för att använda en olistad vänsterpartist.

Detta trots att egna lagets Ann-Louise Trulsson (m) spelade från start med otillåten huvudbonad i form av en blomsterprydd hatt.

Sedan det spretiga allianslaget blivit ifrånsprunget under de första tio minuterna började Kent Lewéns taktik ge resultat. Med små gester dirigerande han sitt mixade lag och det metodiska passningsspelet över hela planen malde sakta ned det röd-gröna motståndet. Efter det att Patrik Magnusson (m) skjutit och knuffat både boll och målvakt i mål var det plötsligen 2-2 i paus och en leende Kent Lewén såg egentligen bara en fara - motståndarnas spjutspets Yvonne Sandberg-Fries (s).

- Hon är trött som en pelikan, men hon är bra med bollen, varnade han, samtidigt som han drog paralleller mellan sin egen analytiska förmåga och levande coachlegenden Sir Alex Fergusons.

I andra halvlek stod det och vägde innan 2-3 och 2-4 trillade in bakom storspelande målvaktsväggen Robin Kullberg (fp).

Men slaget var över.

Sir Kent Lewéns toppning förblev resultatlös.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.