1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Samhall avskedar chefer

Det finns onödigt många chefer i Samhall.
Med den nya organisationen räknar man med att mellan 200 och 250 chefsfunktioner ska bort i hela landet.
Hur stor övertaligheten är i Blekinge har man ännu inga siffror på.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2003

Den stora organisationsförändringen inom Samhall drar ut på tiden. Den gamla ordningen med olika affärsområden försvinner och då försvinner samtidigt ett antal tjänster som affärsområdeschefer.

Söka andra tjänster

- De erbjuds att söka andra tjänster i den nya organisationen och först när den processen är klar vet vi hur stor övertaligheten blir och vilka personer som kommer att sägas upp, säger nuvarande regiondirektör för Samhall Syd, Eva Nettersand.

Hon är en av de chefer som blir övertalig med den nya organisationen. Eva Nettersands jobb som regiondirektör försvinner och ersätts av en regionchef för Skåne och Blekinge.

- Jag hoppas att få jobba med personalfrågor i fortsättningen, säger hon.

Åtta regionområden

I den nya organisationen kommer Samhall att vara uppdelad i åtta regionområden. Varje region kommer att bestå av en regionledning och de nya tjänsterna finns inom kompetensutveckling, personalutveckling samt controllerfunktioner inom de olika utvecklingsområdena.

- Arbetsledarna som i dag är verksamma på de olika enheterna ute i regionen berörs inte direkt av chefsuppsägningarna.

- Vi har informerat alla chefer på de stabsfunktioner som ska försvinna att de är välkomna att söka de nya tjänsterna som kommer ut, säger Lena Nettersand.

Dominoeffekter

I förlängningen av den processen kan det uppstå vissa dominoeffekter som gör att chefer på lägre nivå puttas bort när övertaliga chefer söker exempelvis en arbetsledartjänst.

Hur stor övertaligheten på cheferna är vet man först när processen blir klar nästa år. Vad som dock är klart redan i dag är att inga enheter i Blekinge försvinner.

simone.hansen@blt.se

0455-772 51

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.