1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Roxtecs expansion fortsätter

Roxtec fortsätter sin expansion på Verkö. Nyanställningar på
10-12 personer per år kommer att fortsätta.
Nyheter • Publicerad 16 september 2006

Inför en framtida produktionsökning har företaget ansökt hos Karlskrona kommun om ändrade rikt- och gränsvärden för utsläpp av spillvatten. Till exempel får mängden nitritkväve som avleds till spillvattennätet inte överstiga 4,0 kilo per produktionsdygn.

Det totala totalkväveutsläppet beräknas öka från 500 kilo per år till 1 000 kilo per år. Trots ökningen anser kommunens miljöinspektör Lotta Karlsson att det inte föreligger någon risk för skador på ledningsnätet.

Anställer hela tiden - Företaget har goda marginaler till fyra kilo per dygn. Reningen av nitritkväven sker i koholmens kvävereningsverk.

I likhet med de senaste åren ser vd Mikael Blomqvist att personalstyrkan även i fortsättningen kommer att öka med

10-12 personer per år när det gäller tillverkning av kabelgenomföringar.

- Trots alla automatiseringar behöver vi anställa hela tiden. Större volymer ger spinn-off effekter och ger både mer maskintid, teknisk spport och mer administration.

Ligger steget före Företagets ambitioner med en organisk tillväxt kräver hela tiden att de ligger ett steg före när det gäller koncessionsansökningar om miljön.

Företagets tillväxt kan också mätas i att företaget numera har 100-talet anställda på Verkö i Karlskrona och totalt 250 anställda runtom i världen.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.