1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Röd seger efter en bländande andra halvlek

Ett vänskapligt politiskt möte - före och efter match. Däremellan ett 60 minuter långt ställningskrig. Lag Alla ska med gick segrande ur striden 4-2
(2-2) efter en bländande andra halvlek.
Nyheter • Publicerad 7 september 2006
Inledde med sång. Olle Björngreen framförde en pampig verion av Du gamla, du fria som gav evenemanget en härlig inramning.
Inledde med sång. Olle Björngreen framförde en pampig verion av Du gamla, du fria som gav evenemanget en härlig inramning.Foto: 
Foto: Hans G Friberg Rött jubel. Yvonne Sandberg-Fries jublar efter att ha överlistat Alliansens Robin Kullberg.
Foto: Hans G Friberg Rött jubel. Yvonne Sandberg-Fries jublar efter att ha överlistat Alliansens Robin Kullberg.Foto: 

Trots att valdagen närmar sig hade politikerna för kvällen lagt de politiska parollerna hemma. Stämningen var på topp.

Konstgräsplanen på Rosenholm och de inbjudande natursköna omgivningarna förvandlades till en verklig fest i fotbollens tecken. Den gemytliga sångaren och underhållaren Olle Björngreen satte en stämningsfull prägel på det publika evenemanget, när han inledde fotbollskalaset med en mäktig version av nationalsången.

Snabbt allvar Men när Tony Rydén blåste för avspark förbyttes de vänliga gesterna snabbt till allvar.

Det var full satsning i närkamperna. Några minuter in matchen tvingades Ann-Louise Trulsson (m) linka av planen efter en våldsam kollision med José Espinoza (mp).

Kapade allt och alla Allra hårdast i duellerna var Magnus Pettersson (s) som kapade både med- och motspelare. Hade han inte tyglat sig hade han kapat även domaren, och sannolikt delar av publiken.

Att det både fanns talang, vilja och kunnande i båda lagen behövde publiken aldrig tvivla på. De bjöds på ett böljande spel, även om det var sparsamt med tekniska finesserna.

Ställningskrig Matchbilden var mest ett ställningskrig på mittplan.

Allians för Karlskrona överraskade och ägde spelet under större delen av första halvlek. En uddamålsledning i halvlek hade inte varit orättvist och strikern Johan Elofsson (m) var ytterst nära att ge alliansen ledningen före paus, men skärpan i avsluten saknades.

I andra halvlek tog Alla ska med över och lagets löpstarka spelare malde sakta sönder den blå och tappert kämpande försvarsmuren.

Resultatet stannade vid 4-2 efter en underhållande och svängig drabbning.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.