1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ringde falsklarm till 112 – åtalas

En 18-årig kvinna åtalas misstänkt för osant intygande, falskt larm och olaga hot.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2013

Enligt åtalet har kvinnan uppgett att hon har varit en annan person vid 14 tillfällen.

Mellan den 29 november förra året och den tionde januari i år har kvinnan anmält stölder till ett värde av sammanlagt 65 500 kronor. När 18-åringen har anmält stölderna ska hon ha uppgett att hon har varit en annan kvinna.

Kvinnan åtalas även för falskt larm. 18-åringen ska vid sammanlagt fem tillfällen ha ringt 112 och sagt att hon behöver hjälp. Vid ett tillfälle ska hon ha ringt och sagt att hon hotade en annan person med kniv i Olofström.

Vid ett annat tillfälle ringde hon 112 och sade att hon satt i Olofström och lekte med en stor köttkniv. Den 18-åriga kvinnan har enligt åtalet även ringt 112 och sagt att hon har knivbråkat med en person på en lekplats och senare samma dag ringde hon och sade att hon hade slagit en man i en lägenhet i Olofström. Inga av dessa uppgifter stämde.

Kvinnan åtalas även för olaga hot. Enligt anmälan har kvinnan skickat hotfulla sms till en annan kvinna. I smsen ska det ha stått: "Jag ska döda dig, du ska dö, vakta ryggen", "Vågar du inte svara, rädd för att åka på stryk, du kan börja gräva din grav" och "Räkna dina sista dagar".

Kvinnan nekar till samtliga brott.

Annie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.