1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Regn och storm hotar fritidsbåtar

Den senaste tidens regnande kan ställa till problem i öppna fritidsbåtar. Det finns all anledning att se till den egna båten snarast.
Nyheter • Publicerad 2 september 2006

- Många öppna båtar som inte länsats den senaste tiden är nu halvfulla med regnvatten, säger Jens Svensson, skadereglerare på Länsförsäkringar Blekinge.

Han säger att även båtar med automatisk länspump kopplad till ett batteri lever farligt, eftersom pumpen troligen gått för fullt den senaste tiden och det finns risk att batteriet tagit slut.

Försäkring täcker Skulle båten sjunka täcker en försäkring de flesta kostnaderna som uppstår, men en dränkt utombordsmotor blir ofta dyrt även för båtägaren.

Jens Svenssons tips till dem som har kvar båten i sjön är att lägga på extra förtöjningar åt alla håll, och att hålla båten ordentligt länsad.

Extra tamp Ser man att grannens båt är dåligt förtöjd, så bör man lägga på en extra tamp där också - av ren självbevarelsedrift.

Skulle grannbåten slita sig och skada den egna båten kan man nämligen bli tvungen att utnyttja sin egen försäkring.

Johanna Holmer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.