1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rättegång bakom stängda dörrar

Nyheter • Publicerad 4 april 2002

I dag inleddes rättegången mot den 18-årige yngling som står åtalad för att ha vållat två 15-åriga flickors död i en bilolycka i centrala Karlshamn i november i fjol. Vid huvudförhandlingens inledning krävde 18-åringens försvarare, advokat Lars Åke Lund, att rättegången skulle hållas bakom stängda dörrar.

De två omkomna flickornas anhörigas målsägandebiträde, advokat Margareta Fritzdorf, krävde att dagens förhandling skulle hållas inför allmänheten. Hon hävdade att det var så många rykten som spridits om olyckan och att allmänhetens intresse gick före 18-åringens skyddsintresse.

Men Blekinge tingsrätt i Karlshamn och ordföranden i rätten, rådman Cecilia Persson, gick med på att hålla förhandlingen bakom stängda dörrar. Det skedde efter att åklagare Bengt Iwars läst upp stämningsansökan och 18-åringens försvarare delvis bestridit skadeståndsanspråken, som uppgår till drygt 400 000 kronor.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.