1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Räddningsbåtar på flera håll i länet

Nyheter • Publicerad 14 maj 2014
Räddningstjänsten i öst har en räddningsbåt till, en mindre båt som är placerad i Ronnebyåns utlopp ...
Räddningstjänsten i öst har en räddningsbåt till, en mindre båt som är placerad i Ronnebyåns utlopp ...Foto: Räddningstjänsten
... och i Karlshamns hamn ligger den här som ännu inte är döpt, men som kort och gott kallas för brandbåten.
... och i Karlshamns hamn ligger den här som ännu inte är döpt, men som kort och gott kallas för brandbåten.Foto: Räddningstjänsten

 Brandklipparen i Karlskrona är störst, men har sällskap av mindre räddningsbåtar i samtliga kustkommuner från Ronneby, Karlshamn, till Sölvesborg i väst.

Räddningskåren i Ronneby har en räddningsbåt, en nyinköpt mindre modell av typen Anitec 680, som är placerad i Ronnebyåns mynning.

I Karlshamn skaffades "brandbåten" 2008, utrustad med 250 hästars utombordare, och åtta meter lång. Den är placerad i hamnen. I Sölvesborg ligger en styrpulpetbåt i beredskap. Dessutom finns mindre båtar dragna på trailer utplacerade på stationer runt omkring i länet, bland annat i Olofström, Mjällby och Svängsta.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.