1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Protestgruppen: "Totalt medborgarförakt"

Protestgruppen ger inte upp.
Men talesmannen Michael Helgesson är upprörd:
-Totalt medborgarförakt, säger han.
Nyheter • Publicerad 24 november 2005

I går kväll samlades kärntruppen i kampen mot ett hotell på Gasverkstomten till möte för att diskutera hur protestaktionen ska fortsätta.

Strax innan initiativtagaren Michael Helgesson via BLT nåtts av beskedet att en politisk majoritet säger nej till gruppens krav på en folkomröstning i den kontroversiella hotellfrågan.

Efter att ha diskuterat läget med övriga i protestgruppen lämnades sedan följande kommentar:

-Vi har två ord att säga: totalt medborgarförakt.

Nya namnlistor

Beskedet betyder inte att protesterna avbryts. Tvärtom. Nya namnlistor cirkulerar redan på Trossö och den här gången har gruppen försäkrats sig om att inga formella fel ska begås; nu betonas vikten av att korrekta adressuppgifter ska lämnas tillsammans med namn och telefonnummer.

-Det här görs bara ännu mer engagerade och förbannade samtidigt som det är sorgligt att det ska gå prestige i ärendet, säger Michael Helgesson och fortsätter:

- Men vi kommer att samla in 5000 namn och överlämna dem till Mats Johansson. Vi ger inte upp eftersom det hinner rinna mycket vatten under broarna innan fullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet.

Han och övriga i protestgruppen tänker nu trappa upp kampen.

-Vi kanske ska börja med fem-i-tolv-demonstrationer igen, som vi en gång gjorde när vi stödde kampen för demokratins utveckling i Baltikum.

Tänker inte backa

Kommunalråd Mats Johansson har i nuläget inga planer på att backa.

-Nej, och jag börjar bli trött på övertonerna i debatten. Att jämföra frihetskampen i kommunistländer med en svenskt planprocess är faktiskt inte särskilt seriöst. Jag undrar vem det är som inte kan acceptera demokratiskt fattade beslut?

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.