1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Projektledare för Sydsvensk regionbildning utsedd

Föreningen Sydsvensk regionbildning, som samlar åtta regioner, landsting och kommunförbund i Blekinge, Kalmar län, Kronobergs län och Skåne, har utsett den förre regiondirektören Johan Assarsson till projektledare.
Det meddelar Landstinget Blekinge i ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2013

Nedan följer pressmeddelandet i sin helhet.

Johan Assarsson ska fram till och med 2014 stödja processen med att ta fram det underlag som behövs för ett eventuellt beslut om en gemensam region i Sydsverige.

– Det är en mycket välmeriterad person vi funnit till detta viktiga arbete och vi är väldigt nöjda med att Johan Assarsson kan börja sitt uppdrag för oss, säger Kalle Sandström, landstingsråd i Blekinge och Christina Mattisson, regionråd i Region Blekinge.

Johan Assarsson har tidigare varit regiondirektör i Västra Götalandsregionen, samt landstingsdirektör i Kalmar läns landsting. Han har dessutom arbetat både för Landstinget Blekinge och Region Skåne.

De senaste åren har Johan Assarsson lett Patientmaktsutredningen, som lämnade in sitt betänkande till regeringen den 31 januari 2013.

– Mitt mål är att skapa en bred delaktighet från alla ingående parter och att så snart som möjligt skapa nytta med arbetet så att mervärdet av en gemensam region blir mer greppbart, säger Johan Assarsson.

Johan Assarsson påbörjar sitt uppdrag omedelbart.

Tidigare uppdrag i urval

2011-2013 Ordförande Patientmaktsutredningen

2004-2011 Regiondirektör, Västra Götalandsregionen

2001-2004 Landstingsdirektör, Landstinget i Kalmar län

1998-2001 Strateg och förvaltningschef, Region Skåne

1991-1997 Biträdande chef psykiatrin och utvecklingschef, Malmö Allmänna Sjukhus

1986-1987 Planeringssekreterare, Landstinget Blekinge

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.