1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Postens nya brevlådor lockar till "inbrott".
- Vi är tacksamma om allmänheten hör av sig när brevlådorna är fulla, poängterar postens informationschef Ulla-Maj Karlsson.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2002

För 14 dar sen började posten montera upp nya brevlådor runtom i Karlskronas, Ronnebys och Karlshamns kommuner. Det hade inte gått många dagar innan uppgifter framkom om att brevlådorna inte var stöldsäkra.

Vaksamma personer har iakttagit mindre nogräknade personer som försökt vittja postlådorna på brev och andra försändelser.

Ulla-Maj Karlsson är informationschef över Jönköpingsregionen dit Karlskrona, Ronneby och Karlshamn tillhör. Inom hela regionen ska posten montera upp totalt 38 000 brevlådor.

- Falluckan i de nya brevlådorna ska ramla ner när man lägger ner en försändelse. Om den inte faller ner kan det bero på att lådan är full, säger Ulla-Maj Karlsson.

Och hon ser allvarligt på rapporterna om stöldförsöken.

- Lådorna är en helt ny produkt. De är försedda med säkrare lås. Det bredare inkastet ska underlätta för att posta tjockare försändelser.

Rapporterna om stöldförsök innebär att posten överväger olika åtgärder.

- Eventuellt får vi sätta upp information på lådorna så kunderna verkligen försäkrar sig om att breven åker ner i lådan och inte fastnar på falluckan.

En annan åtgärd kan vara att gå ut och uppmana kunderna att höra av sig när de märker att lådorna blir fulla.

- Då får vi tömma lådorna mer frekvent, eller rentav sätta upp fler lådor på de platser där det läggs i mycket post.

Uppmonteringen av de nya lådorna är i stort sett genomförd i Blekinges tätorter.

Därefter väntar de mindre platserna innan de gamla lådorna är ersatta med nya.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.