1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Politisk enighet om att länet behöver två sjukhus

Satsningen på sjukhuset i Karlshamn är en tydlig signal. Blekinge ska ha två moderna sjukhus. Det är politikerna eniga om.
Nyheter • Publicerad 6 september 2006

Oron i västra Blekinge har ofta varit tydlig. Många har känt att sjukhuset i Karlshamn varit hotat, eller åtminstone utsatt för marginalisering. Men nu hoppas politikerna i landstinget att det är tydligt vad som gäller.

Båda ska utvecklas - Båda sjukhusen ska utvecklas, säger oppositionslandstingsrådet Gustav Nilsson (m).

- Vi får två moderna sjukhus, säger landstingsrådet Marie Sällström (s). Utvecklingen av Blekingesjukhuset i Karlshamn har diskuterats i landstingets politiska ledning under många år. Den senaste satsningen på 140 miljoner kronor ligger i planen som tagits fram. En satsning som det råder politisk enighet om.

- Ja, vi är överens om satsningen. Och det är en bra satsning för både personal och patienter. Arbetsmiljön kommer att bli mycket bättre, säger Gustav Nilsson.

Bentäthetsmätare - Det roliga är att bentäthetsmätaren är med i satsningen. Det har vi i m lagt förslag om flera gånger under många år.

Marie Sällström är nöjd över att satsningen nu är sjösatt. När arbetena är klara har hela Blekingesjukhuset i Karlshamn fått en ansiktslyftning.

- Det här är det sista steget i moderniseringen av sjukhuset i Karlshamn, säger hon.

- Det är mycket positivt för alla.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.