1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Politisk dispyt hotar inte E 22

Vägverket vill att politikerna i Blekinge är överens och har samma åsikt om vilka vägsatsningar som ska göras. Men Ulf Andersson på Vägverket tror inte att den senaste politiska dispyten ska påverka satsningarna på E 22.
- Nej, det tror jag inte säger han.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2002

Nu går förberedelserna för en ny E 22 vidare. Närmast väntar en översyn av projektet så att det överensstämmer med miljöbalken. Sedan tidigare har Vägverkets regionchef Mats Forsgren förordat det kustnära alternativet av nya E 22 från Lösen till Jämjö.

- Det är bra att politikerna nu är överens om det, säger Ulf Andersson, projektledare på Vägverket.

Den förstudie som gjordes på 90-talet ska nu fräschas upp och vissa korta delar av sträckan ska dras om. I höst ska E 22 in i den flerårsplan som Vägverket har. Tidsperspektivet för E 22 Lösen-Jämjö är en byggstart inom 8-10 år.

- Prio ett har E 22 mellan Sölve och Trensum. Efter det ligger Björketorp-Nättraby. Först därefter E 22 norrut, säger Ulf Andersson.

En del av pengarna som beviljats nya E 22 har de senaste åren använts till trafiksäkerhetsåtgärder. Räcken och vajrar har satts upp som gjort E 22 mer säker.

- Nu ska Blekinge vara med och kämpa om pengarna i regeringens infrastrukturproposition, säger Ulf Andersson

Ann-Marie Andersson

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.