1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Per Gessle sjöng om Blekinges tjejer – i Kalmar

14 946 besökare samlades i onsdags för att se Gyllene Tiders konsert i Kalmar. Men bandet verkade längta tillbaka till förra veckans spelning i Ronneby. Gessle tittade ut över publikhavet och sjöng ”Blekinges tjejer är det bästa som finns”.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2013
Om det var Blekinges vackra tjejer eller en hängiven publik på Ronnebykonserten som fick Per Gessle att sjunga fel under sitt framträdande i Kalmar förblir oklart.
Om det var Blekinges vackra tjejer eller en hängiven publik på Ronnebykonserten som fick Per Gessle att sjunga fel under sitt framträdande i Kalmar förblir oklart.Foto: 

Ronnebys publik verkar ha gjort stort intryck på de fem medlemmarna i Gyllene Tider. I onsdags lockade deras konsert Dags att tänka på refrängen 14 946 besökare till Kalmars gamla idrottsarena Fredriksskans. Det är den största publikskara som någonsin har samlats på arenan.

Men trots en mycket engagerad och uppklädd publik verkade bandet längta tillbaka till förra veckans spelning i Ronneby. När legendarerna rev av låten Tylö Sun blickade Per Gessle ut över Kalmars fans och sjöng ”Blekinges tjejer är det bästa som finns”, i stället för originalfrasen som handlar om västkustens tjejer.

Den internationella artistens felsägning skapade reaktioner både på plats och på Twitter efteråt, där många frågade sig om Gyllene Tider tror att Kalmar ligger i Blekinge.

Göran Fritzon spelar farfisaorgel i bandet. Han reagerade över Gessles desorientering men tyckte mest det hela var komiskt.

– Jag förstod inte alls vad som hände eller varför, Per borde ha vetat vilket län vi var i, säger bandmedlemmen och skrattar förnöjsamt.

Enligt Fritzon kan en teori vara korta avstånd.

– Gränsen till Blekinge går ju inte så långt därifrån, så det kanske var därför.

Att Per Gessle helt enkelt skulle ha dåligt lokalsinne avfärdar Fritzon.

– Nej, det tror jag inte. Jag tror det bara handlar om otur, faktiskt.

Micke ”Syd” Andersson, trummis, håller med om att Gessle bara hade oflyt.

– Jag har ingen kommentar mer än att det blev lite fel, men det händer även det bästa popband, säger han.

Kalmars kommunalråd Anette Lingmerth (S) tycker att incidenten var högst roande, och enligt henne kan Blekinge gärna få stjäla lite av glansen.

– Per Gessle är inte den enda som sagt fel, det är ju kungen ett bra exempel på. Men gjort är gjort och vi har haft en fantastisk EM–sommar här så vi kan gott dela med oss till våra grannar.

Kommer ni skicka en geografibok till Per Gessle?

– Jag ska ta upp det här efter semestern, kanske räcker det att skicka en länk till en karta. Men något fint ska han få från Kalmars turistbyrå, det lovar jag.

BLT har sökt Per Gessle men inte fått något svar.

Johanna Bladh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.