1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Peijne redo för politisk come back

Elisabeth Peijne i Karlskrona lämnade moderaterna efter att ha petats från uppdraget i utbildningsnämnden. Nu är hon redo för politisk come back. Som moderat.
- Man måste kunna gå vidare och förlåta, säger hon.
Nyheter • Publicerad 10 april 2003

Det var efter det att Elisabeth Peijne kallade romer för "zigenare" i tv-programmet Uppdrag Granskning före valet, som moderatledningen i Karlskrona förklarade att hon inte längre var önskvärd i utbildningsnämnden.

Elisabeth Peijne kände sig sviken av de egna och lämnade partiet och politiken.

- Jag gick ur moderaterna och förklarade att jag inte ville ha något annat politiskt uppdrag.

Känner suget

Men i takt med att månaderna gått och att det gamla grollet mellan henne och partiets ledande profiler i Karlskrona retts ut, bestämde hon sig för att blir aktiv medlem i partiet igen i år.

- Jag är ju politiker och längtar tillbaka till det livet. Jag är en engagerad person och det är i moderaternas ideologi jag hör hemma. Den passar mig bra, helt enkelt, säger hon.

Elisabeth Peijne har därför ställt sig till partiets förfogande om det skulle uppstå en lucka på grund av att någon annan lämnar ett politiskt uppdrag.

- Skolfrågorna ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag hade inte tackat nej till att jobba politiskt i utbildningsnämnden eller i barn- och ungdomsnämnden. Skulle det uppstå en möjlighet att arbeta i en annan nämnd får jag ta det under övervägande om partiet vill ha mig, säger hon.

Gruppledare K-G Svenson har hälsat Elisabeth Peijne välkommen tillbaka till partiet och utesluter inte en come back på den politiska arenan för henne.

- Elisabeth Peijne kommer att finnas med som en av flera kandidater om det skulle bli några avhopp i nämnderna, säger han.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.