Pappan hoppas att folk agerar

Blekinge Artikeln publicerades
När flickan började på högstadiet började också mobbningen. Hon mobbas på nätet och i skolan vilket lett till att hon inte vågar gå till skolan.
Foto:Lena Ehring
När flickan började på högstadiet började också mobbningen. Hon mobbas på nätet och i skolan vilket lett till att hon inte vågar gå till skolan.

Pappan är tacksam för reaktionerna om dottern vars liv blir förstört på grund av mobbning.

Nu hoppas han bara att folk agerar.

Gårdagens artikel har väckt många reaktioner. Läsare har skrivit till tidningen och velat hjälpa familjen med stöd, en del som själv drabbats och en del som vill finnas där och stötta i en svår situation.

Pappan har ännu inte själv läst breven, men känner sig lugn i den tuffa situationen även om han önskat att den aldrig inträffat.

– Jag har gjort vad jag kan. Nu hoppas jag att andra agerar mer. Vi alla måste hjälpa varandra för att undvika att sånt här händer, säger pappan.

    – Vi måste sätta stopp för mobbningen. Ingen ska behöva må som min dotter.

    Pappan anser själv att han gör sitt yttersta för att de egna barnen mår bra. Dottern gör det inte, men han hoppas att det ska vända.

    – Ibland överväger hon att gå tillbaka till skolan. Jag är stolt över att hon ens funderar på det i den situation hon är i, säger han vidare.

    Det var i går som BLT berättade att en flickas liv blir förstört på grund av mobbning via nätet och i verkliga livet. Följden har blivit psykisk ohälsa, ätstörningar, rädsla och ensamhet. I samband med artikeln fanns även en intervju med närpolis Andreas Glingfors som specialiserat sig i ämnet.