1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Ovanligt drag från sd"

Det främlingsfientliga partiet sverigedemokraterna uppmanar sina sympatisörer i Olofströms kommun att rösta på folkpartisten Bo Edenborg. .
Nyheter • Publicerad 13 september 2002

Sverigedemokraterna har inte lyckats hitta någon kandidat till kommunfullmäktige i Olofström och väljer därför det okonventionella draget att uppmana sina sympatisörer att rösta på Bo Edenborg (fp).

Jimmie Åkesson, kommunfullmäktigeledamot för sverigedemokraterna i Sölvesborg förklarar.

- Det är ett relativt ovanligt drag men det passar bra för oss eftersom Edenborgs åsikter är vettiga i många sammanhang.

De sammanhang som Jimmie Åkesson syftar på är invandrings- och flyktingfrågor.

- Flyktingfrågan är den viktigaste för oss. Edenborg har i uttalanden tidigare i år gett uttryck för åsikter om invandringspolitiken som liknar våra. Men folkpartiet är det parti som står längst ifrån oss ideologiskt.

Har ni kontaktat Bo Edenborg om det här?

- Nej, vi har uppmanat våra väljare som ringt oss från Olofström att rösta på honom, därför tycker jag inte att vi behöver fråga honom.

Enligt Jimmie Åkesson har sverigedemokraterna delat ut flygblad tidigare i veckan till hushåll i Olofström med uppmaningen att rösta på Bo Edenborg.

Bo Edenborg tar själv avstånd från sverigedemokraterna när BLT når honom.

- Jag har inte blivit kontaktad av dem och jag känner mig utnyttjad. Jag vill inte ha deras stöd och jag tar helt och hållet avstånd från det här. Det här är helt otroligt. Jag tar det som en ren förolämpning. Det är mycket ledsamt, det är helt förfärligt.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.