1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Omorganisation berör 100 Vodafone-anställda

Ett hundratal anställda på Vodafone berörs av en ny omorganisation.
Det är affärsområdet företag/konsument, vilket innebär marknadskommunikation och försäljning, som ska effektiviseras och det kan bli aktuellt att flytta vissa delar och personal till Stockholm.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2003

I går eftermiddag informerades ett hundratal anställda på Vodafone i Karlskrona om omorganisationen. På förmiddagen hölls en liknande information i Stockholm.

Exakt vad förändringarna innebär eller hur många anställda som eventuellt kommer att beröras av en flyttning från Karlskrona till Stockholm är ännu inte klart.

- Förändringarna är ett led i att möta den ökande konkurrensen, att bli effektivare och att ge en bättre service direkt till kunderna, säger informationschef Johan Holmgren på Vodafone i Karlskrona.

Flyttar från Karlskrona

De affärsområden som berörs av omorganisationen i Karlskrona är försäljning och marknadskommunikation. Det kan bli aktuellt att flytta över delar av den kundrelaterade verksamheten till Stockholm och då berörs även anställda av en flyttning.

- Vi har just inlett processen och det finns inga siffror på hur många som ska flyttas över till Stockholm, säger Johan Holmgren.

Kvar i Karlskrona

Vodafone i Karlskrona har 800 anställda. Inom det affärsområdet som nu är föremål för omorganisation berörs drygt 100 anställda.

- Nu ska vi utvärdera vilka nyckelroller som ska sitta kvar i Karlskrona och vilka som fungerar bättre om de samordnas i Stockholm. Det handlar helt om en strategisk översyn för att göra verksamheten effektivare, säger Johan Holmgren.

Inga uppsägningar

Han förnekar att det skulle ligga några framtida uppsägningar i omorganisationen eller någon massflyttning av personal.

Områdena teknik och kundtjänst berörs inte av omorganisationen och enligt Johan Holmgren kommer Vodafones huvudkontor att ligga kvar i Karlskrona.

0455-772 51

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.