Nytt parti laddar för Blekingevalet

BLEKINGE Artikeln publicerades

Siktet är inställt på kommunfullmäktige i Karlskrona.

Det nybildade partiet Medborgerlig Samling har fått en lokalavdelning i Blekinge. Thomas Boking från Fridlevstad är det nya partidistriktets ordförande.

– Men vi famnar inte för stort till en början utan kallar oss Blekinge Östra. De medlemmar vi har är koncentrerade kring Karlskrona. Men det är klart att vi gärna bidrar till att få i gång verksamhet i västra Blekinge också.

Det första som nyfikna och intresserade Blekingebor kan vänta sig av Medborgerlig Samling i östra Blekinge är inbjudan till öppna möten. Där hoppas det nya partiet också få höra vilka praktiska frågor som medborgarna är intresserade av.

  Det är inte överallt i landet som lokalavdelningarna kommer att ställa upp i kommunal- och landstingsvalen, men i Blekinge är det målsättningen.

  – Ja, i alla fall i Karlskrona har vi både ambitionen och medlemmar med rätt kompetens som är beredda att ta uppdrag i kommunalpolitiken.

  Så vilka frågor kommer ni att gå till val på i Karlskrona?

  – Det är för tidigt att svara på. De etablerade partierna är erfarna och duktiga på många frågor och där vi bestämmer oss för att satsa vill vi vara pålästa.

  – Vi tror inte att politik är lätt och som nya har vi inget partikansli bakom oss som kan arbeta fram faktaunderlag åt de aktiva.

  Fakta

  Medborgerlig samling

  Partiet deltog i valet 2014 under namnet Borgerlig Framtid men bytte efter en schism i partiet 2016 till namnet Medborgerlig Samling. Partiet beskriver sig som ett liberalkonservativt parti med en liberal syn på individens rättigheter och den ekonomiska politiken men en konservativ syn på samhället, kultur och långsiktig hållbarhet.

  Visa mer...